Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Man greps efter skånskt dubbelmord

Annons

En man i 30-årsåldern greps sent på måndagseftermiddagen misstänkt för att ha mördat en man och en kvinna i Ludvigsborg mellan Höör och Hörby.

Mannen, född 1975, hämtades in till polisen efter närmare tre timmars spaningar i det lilla mellanskånska samhället. Redan tidigt efter larmet strax efter klockan 13 fick polisen in en del vaga signalement på den som kunde vara mördaren.

Enligt en uppgift skulle den tänkbare mördaren ha setts fly med en blodig kniv i handen. Men polisen hade ännu vid 18-tiden inte bekräftat att offren _ en man och en kvinna _ hade blivit knivskurna.

Offren var mellan 45 och 50 år gamla. Mannen påträffades död utanför ett bostadshus och kvinnan inne i huset. Deras inbördes relation var inte omedelbart känd.

En manlig undersköterska på väg till jobbet berättade för TT att han fick syn på en blodig man på marken. Han såg att mannen var så illa däran att det inte fanns mycket annat göra än att kontrollera att ambulans hade larmats.

Sköterskan bekräftade att flera personer ska ha sett en blodig man som kom rusande på gatan. Bland vittnena fanns troligen någon eller några elever från Ludvigsborgs friskola som slutat tidigare än vanligt och var på väg hem.

Ludvigsborg är ett samhälle med 740 invånare. Det tillhör Hörby kommun.

Det manliga offret låg länge kvar på marken med ett vitt skynke över sig. Den döda kvinnan hämtades först vid 17-tiden.

Länskriminalen ansvarar för utredningen. Polisens hundpatruller letade igenom ett stort område utan att få upp något spår. Men vid 16-tiden såg polisen ändå ut att ha gjort ett genombrott.

TT

Mer läsning

Annons