Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Man frikänns från misstankar om att ha slagit sitt ex – bilens motorhuv var kall

En man från Malung-Sälens kommun var åtalad misstänkt för grov misshandel mot sin tidigare sambo, i Mora kommun.
Mora tingsrätt anser dock att bevisningen mot mannen inte håller. Bland annat konstaterade polisen att mannen inte hade använt sin bil den kvällen, då motorhuven inte var varm.
Mannen har hela tiden förnekat brott.

Annons

En man från Malung-Sälens kommun var åtalad misstänkt för grov misshandel mot sin tidigare sambo, i Mora kommun. Mora tingsrätt anser dock att bevisningen mot mannen inte håller och frikänner därför mannen från brottsmisstankarna.

Mer läsning för dig som är prenumerant eller Pluskund:

Allt fler dalabilar underkänns – Lista: Här är de 49 vanligaste felen vid besiktningen

Allt fler vägar saltas – trots alla protester: Därför har Trafikverket sänkt gränsen för när en väg ska saltas

Sälj dina prylar och klara fattiga januari – här är de hetaste sakerna att kränga

SÅ KÖPER DU PLUS

Den numera frikände mannen är bosatt i Malung-Sälens kommun.

Han var tidigare åtalad misstänkt för grov misshandel mot sin tidigare flickvän. Brottet skulle ha begåtts den 19 november i fjol. Kvinnan har berättat att hon kom hem till sin bostad, i Mora kommun, när hennes ytterdörr plötsligt slets upp och hon fick ett slag i ansiktet så hon föll till golvet.

Enligt kvinnan var gärningsmannen en man som bland annat hade en mask för ansiktet, med hål för ögon och mun. Kvinnan tipsade polisen om att det kunde vara han som var gärningsmannen, då ex-sambon har en likadan jacka och likadana skor som gärningsmannen bar, samt att hon kände igen ex-sambons ögon genom masken .

Hon har även berättat om att mannen varit svartsjuk och haft svårt att kontrollera sin ilska samt att han tidigare varit våldsam mot henne. Kvällen före händelsen träffades de båda på ett uteställe i Falun och då tyckte kvinnans sällskap att stämningen mellan dem kändes "otrygg".

Den utpekade ex-sambon har förnekat brott. Han berättar om ett stormigt förhållande och hävdar att kvinnan ljuger om den aktuella händelsen. Själv hävdar han att han varit hemma hos sig den aktuella kvällen och bland annat suttit vid datorn.

Efter händelsen åkte en polispatrull till mannens bostad. Där hittade de mannens bil som inte var nykörd utan hade viss frostbildning på rutan och motorhuven var inte varm. Däremot var det mörkt i mannens bostad.

Mora tingsrätt anser att utredningen har visat att kvinnan fick ett slag i ansiktet så att hon föll till golvet och då fick skador i ansiktet samt i bröstet. Sedan är frågan vem som slog henne. Enligt utredningen slogs mannens dator av vid en tidpunkt som gör att han skulle kunna hinna från sin till kvinnans bostad i tid till misshandeln.

Tingsrätten anser att kvinnans uppgifter om gärningsmannens signalement inte kan anses vara särskilt tillförlitliga, då hon skulle ha noterat mannens skor, jacka, mask och ögon under tiden hon föll till golvet.

Dessutom konstaterar tingsrätten att mannens jacka och skor inte är speciellt ovanliga, samt att han visserligen äger en mask men att den inte ser ut som kvinnans beskrivning. Tingsrätten påpekar även att polisen besökte mannens bostad och då noterade att motorhuven till mannens bil inte var varm, vilket den borde varit om han hade använt den för att åka till kvinnans bostad och sedan tillbaka.

Sammantaget anser tingsrätten att bevisningen inte är tillräcklig för att det ska slås fast att mannen har begått brottet. Mannen frikänns därför från misstankarna om grov misshandel.

APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem vår app för iPhone och Android här

Mer läsning

Annons