Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Man döms för flera brott mot sin exflickvän – hävdade först att grov misshandel var sexakt

En man från Borlänge har dömts till skyddstillsyn med särskild behandlingsplan.
Detta efter flera brott mot sin tidigare flickvän, bland annat begångna i Leksands kommun. Mannen döms bland annat för grov misshandel samt olaga hot mot kvinnan.
Han erkänner de flesta brott som han döms för.

Annons

Mer läsning för dig som är prenumerant eller Pluskund:

Dina gamla vinylskivor kan vara värda tusenlappar – här är 16 skivor du vill hitta i förrådet

Allt fler dalabilar underkänns – Lista: Här är de 49 vanligaste felen vid besiktningen

Villa och fjällstuga såldes för 7 miljoner kronor – här är de senaste fastighetsaffärerna i Dalarna

SÅ KÖPER DU PLUS

Mannen i fråga är i 25-årsåldern och bosatt i Borlänge. I maj i år befann han sig på en ort i norra Sverige tillsammans med sin dåvarande flickvän.

Kvinnan har berättat hur mannen band fast henne och sedan tog stryptag på henne samt stoppade en strumpa i hennes mun. Hon trodde att hon skulle dö. Efter att mannen knutit loss kvinnan så hotade han med att döda henne.

Mannen själv har erkänt stryptaget och att han även hotade kvinnan. Han anser dock att stryptaget ska bedömas som misshandel av normalgraden. Dessutom hävdade han i ett tidigt polisförhör att det hela handlade om en sexakt, vilket han sedan hävdade var fel.

En man från Borlänge har dömts till skyddstillsyn med särskild behandlingsplan. Detta efter flera brott mot sin tidigare flickvän, bland annat begångna i Leksands kommun. Mannen döms bland annat för grov misshandel samt olaga hot mot kvinnan.   Foto: Henrik Montgomery/TT

I november i år befann sig paret på en camping i Leksands kommun. Det blev bråk eftersom deras relation hade tagit slut någon dag tidigare. Mannen misshandlade kvinnan genom att knuffa omkull henne och slå henne i ansiktet.

Han krossade även rutor till campingstugan samt två rutor på kvinnans bil. Dessutom uppgav han för kvinnan, via telefon, att han skulle göra hennes liv till ett helvete, eller något liknande.

Mannen har erkänt misshandeln, men förnekat knuffen. Han har erkänt att han slog sönder rutorna till campingstugan samt en av bilrutorna, dock inte vindrutan.

Mora tingsrätt konstaterar att mannens erkännande samt den övriga bevisningen, inte minst fotografier och övrig dokumentation av kvinnans skador, gör att det står klart att mannen har gjort sig skyldig till samtliga brott som han åtalades för.

Mora tingsrätt dömer mannen för grov misshandel, misshandel, skadegörelse samt två fall av olaga hot. Mannen döms till skyddstillsyn med särskild behandlingsplan, samt att en tidigare utdömd skyddstillsyn undanröjs. Tingsrätten påpekar i sin dom att om fängelse hade valts som påföljd så hade mannen dömts till fängelse i 1 år och 3 månader.

Mannen ska även betala 3 471 kronor till företaget som driver campingen, samt 800 kronor till Brottsofferfonden.

APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem vår app för iPhone och Android här

Mer läsning

Annons