Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Man åtalas för mord - kroppar saknas

Annons

Trots att inga kroppar har hittats åtalas en 21-årig man för mord på ett par från trakten av Båstad. Mannen och kvinnan har varit försvunna i ett halvår.

Ett intensivt sökande både på land och i vatten har inte gett något resultat. Mord, löd ändå åtalet mot en 21-årig man i Helsingborgs tingsrätt på fredagen. Han har hela tiden nekat till att ha haft något med parets försvinnande att göra.

Vice chefsåklagare Göran Olsson garderar sig med brottsrubriceringarna grov misshandel och vållande till annans död alternativt människorov.

Senast paret, en man på 64 år och en kvinna på 58 från Hovs hallar, syntes till var i mitten av januari. Den 21-årige mannen häktades i början av mars, misstänkt för människorov, men polisen misstänkte redan tidigt att det handlade om mord.

Polisen har kunnat knyta mannen till försvinnandet genom prov som skickats till Statens kriminaltekniska laboratorium (SKL). Spåren har bland annat funnits i den 64-åriga mannen bil _ en bil som 21-åringen lade beslag på och sålde vidare efter parets försvinnande.

Polisen har sökt efter paret i hav och brunnar nära Hovs hallar såväl som i en sjö öster om Lund. Uppgifter gjorde gällande att 21-åringen hade setts vid sjön just vid tiden för parets försvinnande. Sökningen gav inget resultat, trots att hundar visat intresse för ett område av sjön.

TT

Mer läsning

Annons