Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Man åtalas för flera brott

Annons

Om mannen vid en kommande rättegång fälls för de brott han nu står åtalad för riskerar han att dömas till fängelsestraff.

Det var i samband med en tillställning på Tandådalens fjällhotell den 18 mars som en ordningsvakt skulle omhänderta den 41-årige mannen som det blev tumult. Mannen tryckte sin armbåge mot ordningsvaktens hals.

Ytterligare ett par ordningsvakter fick ingripa för att man skulle kunna omhändertaga den stökige och bråkige 41-åringen och i samband med detta så gjorde 41-åringen våldsamt motstånd och kastade sig fram och tillbaka och sparkade mot ordningsvakterna.

Åklagaren som väckt åtal mot 41-årigen hävdar att denne satt sig till starkt motvärn och därmed också åtalas för våldsamt motstånd.

Åklagaren ser mycket allvarligt på det sätt som 41-åringen uppträtt mot ordningsvakterna.

I samband med den här händelsen gjorde sig 41-åringen också skyldig till skadegörelse. Han hällde ett glas öl över en kassaapparat vilket medförde att kassaapparaten fick skador till en kostnad av 5000 kronor. Nu finns ett skadeståndsanspråk från Tandådalens fjällhotell mot mannen på samma belopp. Det avser kostnad för en ny kassaapparat eftersom den skadade blev obrukbar.

Den 41-årige stockholmaren har vid polisförhör förnekat att han gjort sig skyldig till något brott. Men kammaråklagare Niclas Eltenius har flera vittnen som kommer att styrka åtalet. De kommer att vidimera det som åklagaren påstår i sitt yrkande.

En huvudförhandling mot den 41-årige mannen kommer att hållas någon gång under våren.

Fälls han för de brott han står åtalad för är normalstraffet att han riskerar att dömas till fängelse. Framför allt våld mot tjänsteman anses som ett mycket allvarligt brott.

SÖREN HAGA

Mer läsning

Annons