Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Man åtalas för 17 brott – erkänner 14 av dem, resten minns han inget av

En man från Falu kommun har åtalats misstänkt för sammanlagt 17 olika brott som ska ha begåtts i hemkommunen samt Borlänge och Hedemora kommun.
Det handlar om stöld, ringa stöld samt fem fall av "kombinationen" grov olovlig körning, ringa narkotikabrott och rattfylleri.
Mannen erkänner 14 av de 17 brotten som han åtalas för.

Annons

Mer läsning för dig som är prenumerant eller Pluskund:

Villa och fjällstuga såldes för 7 miljoner kronor – här är de senaste fastighetsaffärerna i Dalarna

Dina gamla vinylskivor kan vara värda tusenlappar – här är 16 skivor du vill hitta i förrådet

Allt fler dalabilar underkänns – Lista: Här är de 49 vanligaste felen vid besiktningen

SÅ KÖPER DU PLUS

Mannen i fråga är i 25-årsåldern och bosatt i Falu kommun. Han har nu åtalats vid Falu tingsrätt misstänkt för flera trafik- och narkotikarelaterade brott som ska ha begåtts i Falu kommun, Borlänge kommun samt Långshyttan i Hedemora kommun.

Enligt åtalet ska mannen, den 22 maj i år, ha kört bil på Gruvgatan i Falun trots att han saknade körkort och hade amfetamin i kroppen. Han har tidigare lagförts misstänkt för olovlig körning, vilket innebär att åklagaren nu anser att brottet ska bedömas som grovt.

Han åtalas därför för "kombinationen" grov olovlig körning, ringa narkotikabrott samt rattfylleri.

En man från Falu kommun har åtalats vid Falu tingsrätt misstänkt för sammanlagt 17 olika brott som ska ha begåtts i hemkommunen samt Borlänge och Hedemora kommun. Det handlar om stöld, ringa stöld samt fem fall av

Den 26 juni i år ska mannen ha tagit en bilstereo och en fjärrkontroll från en bil som var parkerad på Kvarnsvedsvägen i Borlänge kommun. Han åtalas därför misstänkt för stöld.

Vidare ska mannen, den 21 augusti i år, på nytt ha kört bil trots att han saknade körkort och var påverkad av amfetamin. Denna gång ska färden ha ägt rum på Masergatan i Borlänge. Mannen åtalas därför på nytt för ovan nämnda "kombination" av tre brott.

Ett par veckor senare, den 6 september i år, ska mannen ha kört samma personbil på en plats i Långshyttan, i Hedemora kommun, trots att han även då saknade körkort samt var påverkad av amfetamin. Ytterligare tre åtalspunkter gällande ovan nämnda "kombination" av de tre brotten väntar.

En vecka senare, den 15 september ska mannen ha tagit bensin till ett värde av 503 kronor från Circle K i Kvarnsveden, Borlänge kommun. I samband med detta ska han, på nytt, ha kört bil trots att han hade brukat amfetamin. Han åtalas därför för brottskombinationen samt ett fall av ringa stöld.

Slutligen ska mannen ha kört bil på nytt i Långshyttan, denna gång den 22 september. Även denna gång ska han, enligt åtalet, ha saknat körkort och haft amfetamin i blodet.

Sammanlagt åtalas mannen för fem fall vardera av grov olovlig körning, rattfylleri och ringa narkotikabrott. Han åtalas även misstänkt för ett fall vardera av stöld och ringa stöld.

När det gäller händelserna i Borlänge den 21 augusti så uppger mannen att han inte minns något från händelserna. I övrigt erkänner mannen samtliga brott.

APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem vår app för iPhone och Android här

Mer läsning

Annons