Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Män är inga offer

Annons

Hur kommer det sig att somliga socialarbetare vanligen ser männen som offer? Ofta läser man i tidningen om hur en man, "för barnets bästa" ska ha kontakt med sin far. Så får mannen delad vårdnad och socialarbetaren försöker påverka mannen att "kämpa".

Det lustiga i kråksången är att det finns många män som misshandlat kvinnan på olika sätt och sedan får en chans till ett livslångt förhållande; genom barnen. Detta är inte alls för barnens bästa. Lagen blir fel. På så vis finns män som misshandlar kvinnan fortsättningsvis genom barnen, vilket i realiteten betyder att han misshandlar barnen också.

Säger kvinnan något, så anses det att hon försöker hindra en relation med fadern som "bara är för barnets bästa." De där männen är knappast några offer och de verkar inte vara få till antalet. Det kan man se i tidningen varje dag. De är kanske inte direkt psykiskt sjuka, men har helt klart en kluven personlighet.

Så ni som arbetar med familjerätt, lär er att många är duktiga på att lägga orden på ett till synes ödmjukt sätt. Det innebär inte att det finns sanning bakom orden, hur gärna ni än vill tro detta. Sluta med björntjänster! Lyssna på kvinnan som vill skydda sitt/sina barn.

LYSSNA

Mer läsning

Annons