Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Man anhölls för mordbrand i Småland

Annons

En medelålders man har anhållits, misstänkt för mordbrand i samband med en anlagd brand i Smålandsstenar under natten.

Smålandsstenar har på senare tid drabbats av flera ouppklarade mordbränder.

Förhör med mannen pågick under natten. Han greps i samband med en brand i i ett Netto-varuhus, som utbröt strax före klockan ett. Mannen anhölls av jouråklagare klockan 03.25 och misstänks för mordbrand. Polisen lämnar dock inte ut några uppgifter om vilka bränder mannen misstänks ha anlagt, eller om hans identitet.

Fjorton personer fick lämna sina bostäder i ett hyreshus i närheten av Netto-varuhuset på grund av den kraftiga rökutvecklingen. De kunde återvända till sina hem klockan fyra på morgonen. Vid femtiden brann det fortfarande i varuhuset, som har totalförstörts av elden.

Även före midnatt brann det i Smålandsstenar, då i några spånskivor på ett fabriksområde. Och vid ungefär samma tidpunkt då branden i varuhuset utbröt kom ett larm om en tredje brand, i en sommarstuga i Uvekull utanför Smålandsstenar. Den branden kunde dock snabbt släckas.

Bränderna i varuhuset och i sommarstugan har enligt räddningstjänsten sannolikt utbrutit med några minuters mellanrum. Det är bara ett par kilometer mellan platserna och det skulle därför vara möjligt för samma person att anlägga båda bränderna, enligt Marcus Waldén.

Bo Gunnarsson vill inte uttala sig om ifall den gripne mannen misstänks även för branden i Uvekull.

Klockan fem på morgonen kom ytterligare ett larm om en brand i Smålandsstenar. Den här gången var det en pappersinsamling i en container som hade börjat brinna.

Enligt polisen är sannolikt även denna brand anlagd. Den man som gripits misstänkt för mordbrand satt dock anhållen vid denna tidpunkt.

Han vill inte uttala sig om ifall man misstänker att samma person kan vara inblandad även i denna anlagda brand.

Det var tredje natten i rad som anlagda bränder utbröt i Smålandsstenar. Sammanlagt har ett tiotal mordbränder drabbat samhället i år.

TT

Mer läsning

Annons