Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Malungsbor åtalas för flera fall av hot

Annons

Huvdförhandlingen mot de två Malungsborna har tagit ett par dagar i anspråk. De båda var bland annat åtalade för flera fall av olaga hot samt misshandel.

Under tisdagen stod den 42-årige mannen från Malung åtalad för bland annat misshandel och övergrepp i rättssak. Det var den 26 januari i år som den 42-årige mannen enligt åklagaren Olle Sohlberg hade misshandlat en annan Malungsbo i 30-årsåldern dels med flera knytnävslag, dels genom att bränna honom med en cigarett.

Den misshandlade mannen berättade utförligt vad som hade hänt medan den åtalade 42-årige Malungsbon nekade till misshandeln och även övergreppet i rättssak. Han menade att den åtalade hade ljugit om det inträffade. Men åklagaren hade starka tekniska bevis i form av läkarintyg som visade att mannen hade misshandlats och även bränts då det fanns märken efter detta.

Den misshandlade Malungsbon begärde också ett skadestånd på 10 000 kronor för sveda och värk samt psykiskt lidande.

Övergreppet i rättssak uppstod när den åtalade 42-åringen enligt åklagaren hade hotat att om den misshandlade polisanmälde det hela skulle han misshandla honom till döds.

Den 30-årige Malungsbon uppgav att han hade varit rädd för 42-åringen och att han upplevt hela situationen som mycket hotfull.

Den 42-åriga kvinnan var också åtalad för flera fall av olaga hot mot dels sin förre man, men även dennes son från ett tidigare förhållande. Kvinnan nekade till alla former av hot men det fanns vittnen som styrkte åklagarens påståenden om att det skulle ha förekommit rena dödshot.

Efter ett par dagars rättegång var det slutplädering och Mora tingsrätt med rådmannen Carl Johan Carlsson i spetsen kommer att avkunna dom i målet senare.

SÖREN HAGA

Mer läsning

Annons