Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Malungsbor åtalade

Annons

I den första åtalspunkten var såväl kvinnan som mannen åtalade för olaga hot mot en Malungskvinna i 30-årsåldern. Det var den 15 september förra året som hoten riktades mot kvinnan. Både mannen och kvinnan nekade till hotelserna. Hoten hade skett via telefon och sms. Kvinnan som blivit utsatt för hoten uppgav att den 42-årige mannen från Malung med nazistiska ordalag hade hotat att hon borde passa sig och att en bomb skulle brisera. Enligt den utsatta kvinnan skulle också den 42-åriga kvinnan framfört hot om att hon hade kontakter med bland annat Hells Angels.

De två åtalade nekade till vad åklagaren Olle Sohlberg framförde och menade att det handlade om påhittade uppgifter. Men en polisman hördes som vittne och han bekräftade åklagarens uppgifter om att det verkligen förekommit hot mot Malungskvinnan på det sätt som framfördes i rätten.

Malungskvinnan hade begärt ett skadestånd på drygt tre tusen kronor men detta bestreds av de åtalade eftersom de ansåg att de inte gjort sig skyldiga till något hot mot Malungskvinnan.

Den 42-årige mannen hade också hotat en annan Malungsbo den 13 november förra året genom att ringa till dennes arbetsplats och via en arbetskamrat meddelat att den nu åtalade 42-årige Malungsbon skulle komma till hans arbetsplats och "nita" honom. Men den åtalade förnekade också den gärningen men vittnesförhör styrkte åklagarens påståenden.

Den 42-åriga kvinnan var också åtalad för att ha misshandlat sin tidigare man med ett knytnävsslag och även gjort sig skyldig till skadegörelse.

Under fredagseftermiddagen var ytterligare fem fall av olaga hot och två fall av överträdelse av besöksförbud mot den 42-åriga kvinnan uppe. Kvinnan ville inte vidkännas de brott hon stod åtalad för utan förnekade dessa.

Rättegången kommer att fortsätta vid Mora tingsrätt på tisdagen och då kommer den 42-årige mannen från Malung att rannsakas för ett fall av misshandel och ett fall av övergrepp i rättssak. Därefter kommer det att bli överläggningar och slutpläderingar.

Om den 42-åriga kvinnan och 42-årige mannen från Malung blir fällda för de brott de nu åtalats för riskerar de att dömas till fängelsestraff.

SÖREN HAGA

Mer läsning

Annons