Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Malungs Teaterförening läggs ner

Annons

En epok i Malung kulturliv håller på att ta slut. Det är Malungs Teaterförening som vifd sitt årsmöte beslutade att man skall lägga ner teaterföreningen. Men för att beslutet skall vara giltigt måste ytterligare ett föreningsmölte eller årsmöte ta samma beslut. Och det mötet kommer att hållas den 27 september.

Med ökade kostnader, minskade bidrag och ett litet publikunderlag har styrelsen i teaterföreningen gjort bedömningen att det är omöjligt att bedriva en kontinuerlig och meningsfull verksamhget. Förr hade man fyra riksteaterföreställningar per år men i takt med alla ökade kostnader har verksamheten försämrats på ett sätt som gör att man ser bara en enda utväg- att lägge ner verksamheten.

Kulturnämnden som minskat bidraget från 18.000 kronor till 5.000 kronor har också med detta konstaterat att en minskad verksamhet också betyder sämre bidrag. När Malungs Teaterförening för ett antal år sedan hade ett bidrag på 30.000 kronor var detta bidrag ett av länets sämsta anslag. Ett problem för kulturnämnden har också varit att man har små ekonomiska "ramar" att hålla sig inom.

Styrelsens om skall förvalta Malungs Teaterförening fram till nedläggningen vid årsskiftet består av Helga Berg, Gunnar Helgesson, Anna Brajer Eriksson, Inga Åhnebrink och Sinikka Falk.

Mer läsning

Annons