Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Malungs politiker räknar fel

Annons

I Falu Kuriren den 19 maj presenteras det nya hotellet Sankt Olof i kvarteret Fällen. För att Malung ska överleva som centralort måste vi ha ett blomstrande näringsliv. Då är ett förstklassigt hotell nödvändigt. Företagens besökare accepterar inte att övernatta i Vansbro eller Mora. Man kan inte heller bjuda ut sina kunder på en pizzeria.

Men det kostar inte 37 miljoner kronor att bygga hotellet. Politiker kalkylerar alltid fel. De har sina fiktiva internhyror som leder dem på villovägar. Även politiker måste vara ansvarsfulla företagsekonomer. Jag har ingen insyn i beslutsunderlaget och utgår från tidningens siffror. Här sägs att rivningen av tomma hyreshus kostar tolv miljoner kronor. Politikerna måste tänka om då rivningskostnaden inte har någonting med hotellbygget att göra. Hyreshusen saknar värde även om de är bokförda till tolv miljoner kronor och ska inte belasta hotellkalkylen.

Hotellet kostar alltså 25 miljoner kronor.

Alternativet Skinnargården är tveksamt då det inte ligger vid Allfarvägen. Fyra konkurser räcker. Jag utgår från att de ansvariga rådgör med branschfolk innan de fattar sitt beslut. Det får inte bli så att ett eventuellt nytt hotell i folkmun kommer att heta Hotell Kvarnstenen.

INDUSTRIFÖRETAGARE

Mer läsning

Annons