Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Malungs lucia kröntes högtidligt

Annons

Under lördagen hölls julmarknader i både Malungsfors och i Öje, där även lucian Emily Dahlkvist korades i kapellet. Störst av julmarknaderna var ändå utan tvekan den som hölls under söndagen vid hembygdsgården i Malung. Mängder av besökare flanerade runt bland försäljningsstånden i den vackra miljön som faktiskt bjöd på rejäl julstämning trots snöbristen. En isande nordanvind såg ändå till att kylan kändes vinterlik, till stor glädje för glöggförsäljarna dit långa köer av frusna själar ringlade under hela eftermiddagen.

Under marknaden korades även Malungs lucia, Johanna Henriksson, som röstats fram av Falu Kurirens läsare samt genom röstsedlar hos de arrangerande Malungshandlarna.

Hela 35 procent av de omkring 700 rösterna hade gått till Johanna som är 16 år, studerar i Karlstad och enligt presentationen har som mål att så småningom kunna starta en egen syatelje. Kröningen förättades av Jan Kapla och Malungshandlarnas Vivianne Tällberg som delade ut smycken till lucia och de sex tärnorna.

Luciaföljet har annars sin stora dag på onsdag då de tillsammans med dragspelaren Sverre Hansson besöker kommunens samtliga äldreboenden. Från Transtrand och söderut går färden som slutligen når Malungs kyrka på onsdagskvällen där luciaföljet tillsammans med Åke Edvinsson och kör bjuder på stor luciatablå.

GÖRAN DANIELSON

Mer läsning

Annons