Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Unga uppfinnare belönades

/
  • Prisade. Här har förstapristagarna tillsammans med lärare och prisutdelare samlats efter att galan i teatern avslutats. Foto: Martin Klingberg

Annons

Inte mindre än 1 366 förslag hade knåpats ihop av Smedbergsskolans högstadieelever och elever vid Vansbro Utbildningscenter inför årets tävling. Förslagen rör allt från konkreta uppfinningar till rena fantasier och andra knepigheter.

En förväntansfull stämning fanns bland eleverna i teatern dit de välkomnades av rektorn Tord Bergkvist. Företagarnas ordförande Marie Aalhuizen drog därefter en kort historik kring tävlingen innan hon tillsammans med Börje Steen från Erik Johan Ljungbergs utbildningsfond delade ut årets prischeckar.

Priset till bästa innovatör gick till Emma Björkqvist, 9b, som belönades med 3 000 kronor för bland annat sitt kubbspel med Dalatema.

Nytt för i år var även ett pris från Sparbanksstiftelsen där två elever och två lärare får åka till en innovatörsmässa i Nürnberg i Tyskland i höst. Eleverna som belönades med resan för sin enastående kreativitet var Elin Hansson och Gustaf Säljgård som får sällskap av lärarna Hans Andersson och Barbro Eriksson.

Mer läsning

Annons