Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tre konstnärer på vårutställningen i

/
  • Vårutställning. Här två av de tre konstnärer som ställer ut i den stora vårutställningen i Grottan i Medborgarhuset i Vansbro under ett par veckor nämligen Lars Östman, Vansbro med alster i stengods och Siw Nordin, Grängesberg som ställer ut akvareller och små skulpturer i stengods.

Annons

Konstnären Lasse Östman från Vansbro har sysslat med att göra konstverk i stengods sen 1973 på heltid och han har en verkstad i Grönalid i Vansbro där han dagligen sysslar med sitt konsthantverk. Lars Östman kom ursprungligen från Västerås, bodde en tid i Göteborg innan han för cirka trettio år sedan hamnade i Vansbro.

- Men jag har på heltid sysslat med att göra konstverk i stengods de senaste 35 åren och det har också blivit en och annan utställning och tidigare har har haft ett par utställningar i Vansbro men det är säkert tio år sen senast säger Lars Östman.

Lars Östman kommer att ställa ut ett 50-tal alster under de två veckorna som utställningen pågår i Vansbro. Lars Östman har också under sin tid i Vansbro lett kurser i keramik och han har också haft en del andra uppdrag inom sitt gebit.

Torbjörn Testad från Insjön ställer också ut ett antal verk vid den här utställningen och det rör alster i metall. En mycket intressant och ganska ovanlig utställning.

Siw Nordin från Grängesberg numera pensionär sen något år tillbaka har sysslat med konst i hela siutt liv och det har skett på fritiden. Hon arbetade annars som folkskollärare under 39 år större delen i sin hembygd och hon har under sitt konstnärsliv gjort oljemålningar, akvaraller och små skulpturer i stengods.

I Vansbro ställer hon under den här utställningen ut ett femtiotal akvareller men också ett tiotal små skulpturer i stengods. Det var vernissage för utställningen på lördagen och den kommer nu att pågå under ett par veckor.

Mer läsning

Annons