Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tävlande sviker dragracing i snöskoter

/
  • Simon Johansson har tagit bilden som visar skador som uppstått av regnet i borlänge, i Hönsarvet fredag den 10 juli 2009.
  • Tävlande. Vid flygfältet står deltagarna uppradade med sina skotrar redo för dragracing.  Foto: Lovisa Svenn

Annons

För femte året i rad är Kåre Westerberg, från Gagnef, med i dragracing tävlingen i Dala-Järna och han tycker att det är tråkigt att intresset sjunker hos de tävlande.

- Man har märkt att det minskat år för år. Förut var det bråttom att anmäla sig för att få plats i tävlingen, men nu behöver man inte oroa sig alls.

I år är det bara två i ungdomsklassen upp till 16 år som deltar, en klass som annars brukade vara full. Kåre tror att det hänger på att Snöskoterklubben inte satsat på att marknadsföra arrangemanget, något som påverkar antalet anmälningar till tävlingen.

 - Det är inte många som vet om att det finns över huvudtaget. Vad jag sett så har det bara annonserats på internet. Det ska synas i tidningar och på affischer i olika affärer, då tror jag det skulle bli betydligt mer folk.

Lars-Åke Larsson, ordförande för snöskoterklubben, menar att kostnaderna för en ideell klubb är alldeles för hög för att de ska ha möjligheten att annonsera stort överallt.

- Att ha tävlingen kostar sammanlagt ca 200 000 kronor i inkomster och utgifter. Det handlar om att försöka gå plus och att få pengar till att underhålla klubben, säger han.

De har också medvetet försökt hålla ner kostnaderna på annonser det här året, för att se hur mycket folk som i slutändan kommer och besöker arrangemanget. Nästa år kommer de ta ställning till vad som måste göras för att bevara tävlingen som nu är inne på sitt 14:e år.

Mer läsning

Annons