Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Siv Larsson går i pension efter 21 års arbete inom polisen

/

Annons

Hon har de sista 21 åren arbetet på stationen, först som receptionist med de arbetsuppgifter som ingår i detta och de sista fyra åren på stationen har hon arbetat inom polisens callcenter.

- Jag har tagit emot anmälningar, tips med mera. Jag har trivts som fisken i vattnet. Jag har haft bra arbetskamrater och vi har varit mer eller mindre som en familj. Det blir en speciell atmosfär på en mindre station där alla känner alla, berättar Siv Larsson och fortsätter:

- Livet leker just nu och jag vill göra allting, framtiden ligger framför mig, säger hon med ett leende.

Stationsbefälet Lars Johansson och Barbro Hedin från polismyndigheten avtackade henne med blommor och paket, från både myndighet och arbetskamrater.

- Du har blivit myndig två gånger, först när du fyllde 21 år och nu när du jobbat i 21 år. Nu får du göra som du vill, förklarade Barbro Hedin.

- Det ska jag tala om för gubben, sade Siv Larsson och lockade därmed till många skratt.

Därefter blev det tårta och kaffe.

Hon fyller 65 år den 2 maj och går i pension i den bästa av årstider.

- Nu kommer jag att få tid att ägna mig åt bland annat trädgården, datorn, mina två katter som jag tycker mycket om och husvagnslivet med gubben.

I början av sitt yrkesliv arbetade hon först på en lagercentral och sedan arbetade hon bland annat med en matvaruaffär. När hon slog igen affären började hon på Hemköp i Järna där hon sedan arbetade i sju år. Därefter kom hon till polisen i Vansbro.

Lena Björklund kommer att ta över hennes arbetsuppgifter i Vansbro, då hon flyttar från polisstationen i Malung.

Mer läsning

Annons