Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Populär fotbollsskola avslutade

/
  • Inte bara fotboll. Även om det är fotbollsträning på schemat händer det mycket runtomkring planen, saker som är minst lika viktiga för deltagarna. Besöket av Ludvika minicirkus var mycket uppskattat.
  • Populär skola. Under förra veckan anordnade VAIK:s fotbollssektion en fotbollsskola för ungdomar mellan 7-12 år. Skolan är mycket populär och lockade ett 80-tal deltagande ungdomar. Under torsdagen avslutades skolan.
  • Besök. Tidigare under veckan besökte även Ludvika minicirkus fotbollsskolan. Ett 80-tal ungdomar har deltagit i skolan.

Annons

Ungdomarna har tränat fotboll från måndag till och med torsdag - mellan klockan 09.00-14.00 varje dag.

- Det är en uppskattad vecka och många ungdomar är med under veckan, trots att de inte spelar fotboll annars, berättar Håkan Larsson som är föreningsansvarig på VAIK.

Även om det är fotbollsträning på schemat händer det mycket runtomkring planen, saker som är minst lika viktiga för deltagarna. Under torsdagen var bland annat Gustav Nilsson på plats och visade upp den brasilianska kampsporten capoeira för ungdomarna. En kampsport som ursprungligen utvecklades av afrikanska slavar, för att de skulle kunna slå sig fria. Tidigare under veckan var även Ludvika minicirkus på besök.

- Ungdomarna ska ha roligt. De får umgås med varandra och det händer mycket runtomkring planen, konstaterar Håkan Larsson.

Det är SISU idrottsutbildarna som ordnat så att Ludvika minicirkus och medlemmar från capoeira besökt skolan under veckan.

Spelare från a-laget har varit tränare under veckan, både herrar och damer från VAIK. Det har även varit två tränare med från Äppelbo, som är med i det gemensamma b-laget.

- De har tränat mycket grundläggande passningsspel och haft övningar i samarbete, fotboll är en lagsport där man måste hjälpas åt.

Under avslutningsdagen blev det spel mellan ungdomar och ledare. Därefter bjöds det på bland annat korv och kaffe. Det här var det sjunde året som fotbollsskolan anordnades.

Mer läsning

Annons