Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Narkotikabrott misstänks efter singelolycka

Annons

Det var strax efter klockan 01.00 under natten till torsdagen som en privatperson slog larm till räddningstjänsten i Vansbro om singelolyckan. En personbil med två män, 19 och 21 år gamla och hemmahörande i Malungs kommun, hade då kört av vägen i kurvorna mellan Duvnäs och Skamhed.

När räddningstjänsten anlände till platsen kunde de konstatera att männen klarat sig oskadda men misstankar väcktes däremot om att de båda männen var påverkade av någon form av droger. Räddningspersonalen beslagtog bilens nycklar och larmade polisen. En polispatrull från Borlänge skickades till olycksplatsen där räddningspersonalen stannade kvar för att hålla de båda under uppsikt.

Under tiden de väntade på att polisen skulle anlända påträffade räddnigstjänstens personal även misstänkt narkotika som de båda tycktes troligen försökt att gömma i området.

När polispatrullen anlände gjordes ett utandningsstest som även det gav utslag om rattonykterhet. Misstankar fanns ändå om att de båda även var narkotikaåverkade och de fördes därför till Borlänge för kroppsbesiktning.

De båda är nu misstänkta för narkotikabrott och föraren även för rattfylleri.

Mer läsning

Annons