Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Meg berättade om sitt teaterliv

/

Annons

Meg Westergren, som fyller 75 år i maj, visade bilder ur sitt familjealbum och varvade sitt berättande med sångnummer som knöt an till berättelserna. För akompanjemanget stod musikern Sven Idar på piano. Mycket handlade naturligtvis om föräldrarna och uppväxtåren.

Inga Tidblad (1901-1975) var en av de största svenska stjärnorna inom teater och film och gjorde under sin långa karriär 98 roller på Dramaten och medverkade i ett 30-tal filmer. Håkan Westergren (1899-1981) slog igenom på Oscarsteatern i Stockholm och spelade in sin första långfilm 1927. Håkan Westergren gjorde därefter ett 80-tal filmroller varav många som glad charmör i romantiska komedier.

Själv debuterade Meg Westergren, eller Elsa Margareta som hon egentligen heter, som skådespelare i filmen Leva på hoppet 1951. Sedan dess har hon gjort otaliga roller i filmer, tv-serier och vid landets stora teatrar. Bland de större tv-serierna kan långkörare som Rederiet, Goda grannar och Varuhuset nämnas.

Publikt blev föreställningen i Vansbro ändå inte någon större succé. Bara ett 30-tal personer hade bänkat sig i teatern för att ta del av Meg Westergrens berättelser från sitt teaterliv.

Mer läsning

Annons