Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Marie Svan hoppar av

/

Annons

Efter att ha varit ordförande för Vansbrosimningen i tre år väljer Marie Svan att inte ställa upp för omval vid årsmötet i november.

- Jag hade en rad idéer om vad jag ville göra och det mesta av det har genomförts och då är det dags för någon annan att ta över, dessutom vill jag disponera min fritid i större omfattning, säger Marie Svan.

En av målsättningarna Marie Svan hade när hon tog över ordförandeklubban var att få arrangemanget att växa och det anser hon att hon gjort, bland annat med betydligt fler deltagare varje år.

Hon har jobbat mycket operativt i den organisation som hon varit ordförande för och hon tror att det måste bli en tydligare uppdelning i fortsättningen.

- Det behöver vara någon som dagligen har det operativa ansvaret och en ordförande som är bara ordförande, men den ekonomiska möjligheten har inte funnits tidigare, poängterar Marie Svan.

Just det faktum att hon jobbat mycket operativt som ordförande har också inneburit att hon fått lägga ner mycket tid på sitt uppdrag. Däremot kan hon inte i nuläget tänka sig att ta jobbet som operativt ansvarig för Vansbrosimningen.

- Det skulle jag inte kunna tänka mig, i varje fall inte i nuläget, säger Marie Svan.

Hon kommer för egen del att börja jobba aktivt, dels i det bolag som äger Lokstallet och dels i det konsultföretag som hon startade strax innan hon valdes som ordförande i Vansbrosimningen.

- I det bolaget är det tänkt att jag ska jobba med föreläsningar och ledarskapsutbildningar.

Börje Carlsson, sammankallande i valberedningen, uppger att det finns några namn som valberedningen jobbar med för att få en ny ordförande.

- Jag vill inte på något vis föregå det hela, men det finns en vision inom föreningen att det ska vara en separat styrelse och sedan en tävlingsledning som sköter den delen, säger Börje Carlsson.

Mer läsning

Annons