Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Många campar trots dåligt väder

/

Annons

För ett år sedan var det mycket Tyskar som besökte Vansbro, i år dominerar norrmännen. Många väljer att stanna bara över natten, för att sedan resa vidare.

- Det är väl det som skiljer sig från förra året, säger Therese. Men det är ingen panik, det blir lite mindre att göra här bara.

Campingen är i år ombyggd. De har fått en ny uppfart, ommålade stugor och fler platser åt husvagnar och tält. Men det finns något som saknas menar vaktmästaren Jan Johansson.

- Det är en fin camping, jag trivs jätte bra att arbeta här men det är synd att vi inte har några aktiviteter. Jag tror att folk skulle stanna längre då, säger han.

Det fanns tidigare en golfbana vid flottan. Den revs och blev i stället parkering och någon ny har inte byggts då det kostar för mycket pengar.

- I det långa loppet skulle alla tjäna på om det fanns till exempel boule banor, golf eller andra aktiviteter på campingen eller i Vansbro. Då stannar turister kanske några dagar längre.

Han menar att det är viktigt för ungdomar och näringslivet i kommunen. Jan tycker att det är synd att något som till exempel "Vilda Vansbro Veckan" inte anordnas längre, säger han.

Vid en husvagn, ett stenkast bort från receptionen, sitter Amanda Hurtig, 13, från Vikarbyn. Med sig har hon mormor, morfar och kompisen Marie. De gillar att vistats här och

- Vi ska fiska i Vanån, bada och kanske åka till affärer för att shoppa lite.

Att vädret kan bli dåligt gör inget då hon redan varit utomlands i Turkiet, säger hon.

Morfar, Hilmer, tycker att det är skönt att det inte är så mycket folk på campingen just nu. Det värsta han vet är när det är packat med husvagnar och tält.

Vansbros Camping är precis så där lugn och rofylld som en camping ska vara.

De har tänkt stanna i några dagar för att sedan ge sig av mot Malung och Rättvik.

- Man kan väl säga att vi kör dit näsan pekar, säger han.

Mer läsning

Annons