Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Konst i kvarnen för åttonde året

/

Annons

- Under åtta år hinner man med en del olika utställare, säger Bibi Jonsson och syftar på alla de konstnärer och hantverkare som ställt ut i kvarnen sedan första utställningen år 1993.

Utställningen i kvarnen bjuder i vanlig ordning på blandad konst med tavlor och olika sorters hantverk. Bibi Jonsson är själv en av utställarna, och hennes egna tavlor är främst målningar fulla av mystik med häxor och andra skogsväsen. Andra tavlor som pryder väggarna är gjorda av Christina Warg från Mockfjärd och Brita Carlsson från Malung.

Bibi Jonsson berättar att många utställare kommer igen. Nytt för i år är emellertid "luffarslöjden", som görs av Berit Whale från Lakoberg. Luffarna förr i tiden vandrade omkring i gårdarna och tiggde mat och husrum, och i utbyte skänkte dom olika bruksföremål gjort med trådkonst. Det var längesedan, men "luffarslöjden" har bevarats och besökare kan ta del av den i kvarnen i år.

Den gamla kvarnen ligger Bibi Jonsson varmt om hjärtat.

- Den är helt unik. Min tanke har alltid varit att kvarnen utgör ett perfekt ställe för konst, säger hon och tillägger att även övervåningen i vanliga fall används som utställningsplats men att elen i år inte fungerar.

Det är både folk från kommunen och turister som besöker kvarnen, berättar Bibi Jonsson. Även sommargäster är trogna besökare.

- Men det har varit lite mindre folk här i år än vad det brukar vara.

Hon uppskattar att omkring 14 personer i genomsnitt har gästat konstutställningen varje dag under sommaren. När tidningen besöker kvarnen är det emellertid full rulle och tillströmningen av konstintresserade verkar god.

- Idag är det jättemycket besökare här, det är kul, säger Bibi Jonsson.

Mer läsning

Annons