Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gundes sovvagnar hos Oldsberg

/
  • Rullar vidare. På lördagseftermiddagen hämtades sovvagnarna från Gunde Svans lokstall av ett gäng tågentusiaster från Göteborg. Redan på söndagskvällen fanns de på plats i Dalsland.
  • Ny ägare. Ingvar Oldsberg kommer att använda de tre sovvagnarna för övernattningar vid sin konferensanläggning, Baldersnäs herrgård, söder om Bengtsfors i Dalsland.

Annons

När Gunde och Marie Svan beslutade att avveckla sin kursverksamhet i lokstallet för att istället fortsätta satsningen på företagshotellet blev plötsligt de tre sovvagnarna över, något som kom till Ingvar Oldsbergs kännedom och som snabbt fick honom att slå till.

Efter ett snabbt besök i Vansbro var affären avklarad och sedan dess har Gunde tillsammans med en rad medhjälpare arbetata med att få ut vagnarna ur lokalerna. En vägg var tvungen att rivas och ny räls lades ut. I slutet av förra veckan var de tre vagnarna åter på spåret och under helgen hämtades de av ett lok för vidare transport mot Dalsland.

Sedan något år tillbaka är Ingvar Oldsberg ägare till Baldersnäs herrgård söder om Bengtsfors i Dalsland och det är dit han nu transporterat vagnarna som har sitt ursprung i Norge. Vid anläggningen tar Oldsberg emot gäster för allt från bröllop till konferenser men tidigare har gästerna under nattetid fått lämna herrgården för övernattning på annat håll.

Genom köpet av Gundes vagnar får nu Oldsberg ändå tillgång till 99 sovplatser i direkt anslutning till herrgården. Han kommer också att utöka verksamheten genom en "På spåret-by" där han tillsammans med kollegan från frågesportprogrammet, Björn Hellberg, planerar att anordna aktiviteter och tävlingar för gästerna med På spåret-tema.

Mer läsning

Annons