Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Gömde" skotrar - kan inte dömas för stöld

Annons

Åtalet mot de båda om häleri gäller två snöskotrar där den ena stals i Kläppen i Sälen 23-24 mars 2005 och den andra ur ett garage i Fredriksberg den 13-14 mars 2006.

Efter stölden i Fredriksberg lyckades privatpersoner att följa spåren som slutade i en by söder om Vansbro. Där fick de även syn på de två män som nu åtalats när de körde omkring på skotrarna.

Polis larmades och efter en stunds letande kunde även de två skotrarna påträffas gömda i skogen. Genom spårning i snön kunde polisen konstatera att det var de två som både kört och gömt skotrarna men att de två även utfört stölderna har av allt att döma inte kunnat bevisas.

Åtalet gäller därför endast häleri. Båda nekar dock till åtalspunkten. För att bevisa motsatsen har åklagaren inför huvudförhandlingen kallat både polis och den som spårade skotern från Fredriksberg som vittnen.

Åtalet om brott mot vapenlagen gäller den ene av männen och rör 23 patroner av kaliber 6,5 som han förvarat i sitt hem utan att ha rättighet till detta. Även i det fallet nekar mannen till brott.

Mer läsning

Annons