Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fredrik Birgersson årets kransmas

/
  • Förra kulturchefen Monica Borg samt förra kommunalrådet Bertil Andersson har utsetts till årets kulturspristagare i Smedjebacken. Foto: Gunne Ramberg/Peter Ohlsson

Annons

Fredrik, med rötterna i Vedum i Östergötland, kom till Vansbro för sju år sedan för att studera vid cykelprogrammet vid Vansbro utbildningscenter. I Vansbro fann han även kärleken och han har sedan dess stannat kvar i bygden. Cykel är fortfarande ett fritidsintresse även om det numera har fått konkurrens av ett stort bilintresse. Han jobbar inom handeln och är även deltidsbrandman och ordningsvakt. I framtidsplanerna finns ändå att bli polis och Fredrik håller som bäst på med de olika antagningsproverna till polishögskolan där han hoppas komma in till hösten.

Själv har han deltagit i Vansbrosimningen två gånger och planerar att simma även i år, även om uppdraget som kransmas gör att han i år får inrikta sig på funktionärssimmet.

Årets kranskulla är som vi tidigare berättat Hanna Olsson, boende i Stockholm men uppvuxen i Nås. 20-åriga Hanna, som deltagit i Vansbrosimningen sex gånger och Tjejsimmet två gånger, har en gedigen simbakgrund som aktiv i Vansbro AIK under ungdomsåren.

Mer läsning

Annons