Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Första, andra, tredje.....och en fjärde auktionist i Gyllenvågarna

/
  • Auktionist. Vad bjuds för en Dux-stereo av äldre modell? Auktionisten Lars Gyllenvåg ropar ut stereon under en auktion i Slätten.  Foto: Åsa Larsson

Annons

En auktion har det redan blivit i sommar, i Slätten på Finnmarken, där ett dödsbo och en del lösöre från andra uppdragsgivare auktionerades ut. Många känner nog igen sig när bröderna Gyllenvåg håller låda under och mellan utropen - det är inte bara själva verksamheten bröderna har ärvt efter pappa Åke utan även en del av de historierna som berättas.

Idag är det Lars, Erik, Ola och Mats som turas om att vara auktionister. Mamma Anna-Britta och övriga familjemedlemmar håller ordning på det administrativa. I mer än 20 år har Lars varit med på auktionerna och hur länge verksamheten funnits innan dess vet han inte.

-Vi är ju uppväxta med det här, berättar Lars.

Verksamheten bedrivs som hobbyverksamhet. Det görs ingen marknadsföring för att få auktionsuppdragen, de kommer genom förfrågningar från människor runt om i bygden.

Om utvecklingen på antikmarknaden säger Lars:

- Folk är mer medvetna tack vare TV, och det har gjort att det blivit svårare att få tag på godbitarna till auktionerna. Numera vet folk vad de ska behålla.

Mer läsning

Annons