Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dubbla SM-medaljer i springskytte för Järna tjejer.

/
  • Medaljörer. Helena Pollack, guldmedaljör och Anna Gustavsson som tog bronset under helgens SM i springskytte med pistol.  Foto: Morgan Särnblad 
  • Medaljörer. Anna Gustavsson, brons och Helena Pollack som tog guldet under helgens SM i springskytte med pistol.  Foto: Privat 

Annons

De springer sex kilometer, skjuter sex gånger och använder sig av samma bana som skidskyttarna gör under OS.

- Man har hög puls när man kommer in till skyttestationen, det gäller att vara cool men bestämd så man träffar säkert, säger Helena.

Anna Gustavsson, 15 år, fick för första gången upp ögonen för skytte när hon var endast fyra år gammal då hennes bror, Johan Gustavsson, sköt pistolskytte under en tävling. Sedan dess har hon skjutit med luftpistol och det var Helena som fick henne att testa på just springskytte för första gången.

Det är i dag ett år sedan hon började träna och under helgen gav det resultat då hon kom på en tredje plats under SM i Idre.

- Det handlar om att ha grundläggande träning och veta hur man ska stå stabilt, greppa bra och ha styrka. Jag tränar just nu två gånger i veckan, säger Anna.

Helena Pollack har under 1990-talet vunnit SM i springskytte med pistol och tycker att helgens seger känns riktigt bra.

- Det är alltid roligt att få ett kvitto på att man är bra. Jag har min klubbkamrat, Anna Gustavsson, att tacka för att jag kommit igång igen, säger hon.

De har under året tränat vid skidstadion i Snöån och för Pistolklubben Pricken. Till augusti laddar de även inför sportskytte SM i Uppsala, där man i stället för att springa bara står och skjuter.

- Jag är en riktig tävlingsmänniska så det ska bli kul att åka dit, säger Helena.

Mer läsning

Annons