Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

DJIK inför aktivitetsavgifter

/
  • Tillfällig lösning. DJIK:s ordförande, Gösta Lindkvist, hoppas att de aktivitetsavgifter som nu införs ska bli en engångsföreteelse. Foto. Göran Danielson
  • Avgift. Inför den här säsongen kommer Emil Blom och andra idrottsutövare inom Dala-Järna IK att få betala aktivitetsavgifter för sitt idrottande. Foto. Johan Solum

Annons

-Kostnaderna för de ideella föreningarna ökar och det blir även allt svårare att få folk till styrelsearbete. Begränsade kommunala driftsbidrag, dyra försäkringar, höga anläggningskostnader med mera gör det allt svårare att få ekonomi på verksamheterna, trots de många och ovärderliga ideella insatser som görs från många håll. Vi har följt reportagen om svårigheterna för vår grannklubb Vansbro AIK och vi har försökt lösa våra problem på detta sätt, menar klubbens ordförande Gösta Lindkvist.

Aktivitetsavgifter införs nu utöver den ordinarie medlemsavgiften för de som aktivt deltar i träning och tävling samt för de som flitigt använder klubbens anläggningar.

-Aktivitetsavgifter är inte ovanliga inom föreningslivet, men ändå något nytt för oss. Avgiften införs för att vi ska kunna få klubbens totala ekonomi i balans och beslutet har tagits i samråd med alla klubbens sektioner. Förhoppningsvis är detta ändå en engångsföreteelse som kommer att ses över och revideras inför kommande år, menar Gösta Lindkvist.

Mer läsning

Annons