Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brännskadades vid explosion

Annons

Klockan var 08.45 när larmet om arbetsplatsolyckan kom till räddningstjänsten i Järna. Olyckan hade inträffat i samband med att den anställde vid Swede Electronics, en man i 25-års åldern, skulle fylla på ett förtunnande flussmedel i en lödningsmaskin. Av allt att döma skvätte då det lättantändliga medlet in i maskinen och kom i kontakt med heta delar som fick elden att flamma upp. Mannen som arbetade med påfyllningen fick brännskador i ansiktet, på halsen samt på en arm. Han fördes i ambulans till Falu lasarett men enligt uppgifter ska han ha klarat sig undan med lättare brännskador. Explosionen ledde även till att en brand uppstod kring maskinen men den kunde företagets egen personal släcka i väntan på att räddningstjänsten från Järna skulle anlända.

Fredrik Bertils, brandförman vid Järnakåren, säger att det är oklart vad som ledde till explosionen. Händelsen är nu anmäld till Yrkesinspektionen som kommer att fortsätta utredningen.

Företagets vd, Lars-Uno Olsson, har inte gått att nå för en kommentar då han omdelbart begav sig till Falu lasarett för att besöka den skadade arbetstagaren.

Mer läsning

Annons