Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bäckaskog firade 20år

/

Annons

Avdelningens samlingsrum var mer än fullsatt när platschefen Anki Hermansson hälsade alla välkomna till öppet hus och jubileumsfirande på tisdagsförmiddagen. Utöver 20-års firandet kunde hon även berätta att det även var tio år sedan demensavdelningen stod färdig så det fanns all anledning att fira.

Kommunalrådet Torsten Larsson tog därefter över och drog en kortare historik över de 20 år som hunnit gå.

–Jag minns att det gick demonstrationståg genom Vansbro vilket inte var så vanligt förutom på första maj, berättade Torsten Larsson som ändå menade att genomförandet av reformen gick betydligt mer smärtfritt än vad som befarades. Efter sitt tal överlämnade kommunalrådet även en gåva till den jubilerande avdelningen.

På plats fanns även den tidigare landstings- kommunpolitikern Ture Berg som inledde sitt tal med att vrida klockan 80 år tillbaka i tiden och berättade om hur dåtidens sjukvård såg ut. Bland annat berättade han om hur den första avdelningen vid det som i dag är Bäckaskog kom till och hur de 22 platserna efter många om och men kunde invigas 1926.

–Bygget överklagades och hamnade ändå upp på Per Albin Hanssons bord innan alla beslut var tagna, berättade Ture Berg som efter sitt tal överlämnade ett par gåvor, bland annat ett förstorat fotografi över personalen vid det första sjukhemmet i Vansbro.

Även Söderåsens åldreboende uppvaktade med blommor som överlämnades av Berit Brandt innan det blev dags att ta plats runt de dignande kaffeborden och en stunds musikunderhållning av Ove Aronsson och Rolf Lagerberg. En fotoutställning från den gångna 20 åren hade ställts i ordning och personalen visade även alla som ville runt bland avdelningarna.

Mer läsning

Annons