Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Två till toppchefer lämnar Malung-Sälens kommun

Malung-Sälens kommun fortsätter att möblera om i ledningen. Enligt SVT Dalarna har två förvaltningschefer köpts ut av kommunen. De får behålla sina lön under ett halvår.

Annons

För Pluskunder: Oro bland personal efter Malung-Sälens kommuns varsel

De två chefer som det handlar om är Anette Åhlenius, chef för kultur och fritidsförvaltningen, och Lars Åhlenius, chef för service- och teknikavdelningen. De kommer att jobba till och med den 31 augusti och därefter friställas med full lön under sex månader, enligt SVT Dalarna.

Kommunen kommer inte söka ersättare till tjänsterna externt utan det tillsätts inom förvaltningarna.

– Vi hade ett möte med de högsta cheferna och frågade vilka som inte ville vara med på den här resan. Då hörde de båda av sig lite senare. Vi var överens om att de inte skulle vara kvar, säger kommunens personalchef Sten-Inge Eriksson till SVT Dalarna.

Under torsdagen gick kommunen ut med att 55 tjänster varslas. Större delen av dessa berör tjänstemän vilket har lett till oro bland personalen.

Tidningen söker ansvariga hos kommunen för en kommentar.

Anette Åhlenius och Lars Åhlenius berättar att de beslutade sig redan den 12 april att göra varsin överenskommelse med kommunen. De har planer på att starta eget företag.

– Jag har jobbat i Malung i sex år. Jag flyttade hit för att jobba som förvaltningschef. Jag har haft jätteroliga sex år och jag har fått göra mycket utvecklingsarbete på min förvaltning. Det är bara så att efter sex år är det dags att hitta på något nytt helt enkelt, säger Anette Åhlenius.

För Pluskunder: Därför slutar cheferna på Malung-Sälens kommun

För Pluskunder: De här avdelningarna i Malung-Sälen drabbas hårdast av jättevarslet

DT-APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem DT-appen för IPhone och Android här

DD-APPEN: Alltid senaste nytt från dalademokraten.se i vår app för IPhone och Android

Mer läsning

Annons