Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tryggare i fjällvärlden

För drygt ett år sedan undertecknades ett så kallat medborgarlöfte där Malung-Sälen kommun och polisen kom överens om att tillsammans öka medborgarnas trygghet i Malung.
Nu har kommunen, Destination Sälenfjällen och polisen undertecknat ett medborgarlöfte om insatser som ska säkerställa att den upplevda tryggheten ökar runt områden med stor tillströmning av besökare i Sälen.

Annons

Lokalpolisområdechef Rune Lindbom, Charlotte Skott VD Destination Sälenfjällen samt kommunalrådet Kurt Podgorski underteckande det nya medborgarlöftet med fokus på Sälenfjällen.

. Medborgarlöften är ett nytt inslag i polisens verksamhet där det är prioriterat att i högre utsträckning vara lyhörd för vad bland annat kommuninvånarna oroas över när det gäller brottslighet och otrygghet. Löftet är ett sätt att konkretisera samarbetet mellan kommunen och polisen.Under högsäsong är uppemot 100 000 personer på plats samtidigt i Sälenfjällen. Målet med samarbetet är att öka den upplevda tryggheten genom synlighet av polis och samverkan mellan restaurangägare, ordningsvakter, polis och andra aktörer.

Mer läsning

Annons