Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stor läcka har upptäckts – ett av Malungshems hyreshus utan vatten: "Hushåll med vattnet"

En stor vattenläcka upptäcktes i Malung på fredagseftermiddagen. Efter att ha sökt efter läckan under hela kvällen kunde den till slut lokaliseras till Haga vid 22.45-tiden.
Ett av Malungshems hyreshus är helt utan vatten och väntas vara så till lördagen, då läckan ska lagas.

Annons
En stor vattenläcka upptäcktes i Malung på fredagseftermiddagen.

Mer läsning för dig som är prenumerant eller Pluskund:

Djupdykningen i Malung-Sälens ekonomi på väg mot ytan - minus stannar på tre miljoner

Många droppar små – här är 14 enkla tips på hur du kan spara vatten

Allt fler dalabilar underkänns vid besiktningen – Här är de 49 vanligaste felen

SÅ KÖPER DU PLUS

Vid klockan 15.24 på fredagseftermiddagen gick Vamas, Vatten & Avfall i Malung-Sälen AB, ut med en varning på sin hemsida. Detta med anledning av att man har hittat en stor vattenläcka i Malung.

Läckan hade dock inte lokaliserats ännu men arbetet med att göra detta pågick i flera timmar.

"Fram tills att vi har lokaliserat läckan finns det en risk att alla boende i Malung kan bli utan vatten. Vi ber alla därför att hushålla med vattnet tills vi kan komma med mer information", skriver Vamas på sin hemsida.

Dessutom bad Vamas alla Malungsbor att vara observanta på eventuella tryckförändringar i kranen eller missfärgat vatten.

"Vid förändring vänligen kontakta kundservice på telefonnummer: 0280-185 80", hälsar Vamas.

Uppdatering 18.08: Vid klockan 18.08 på fredagskvällen gjorde Vamas en uppdatering på sin hemsida. "Sökning efter läckan pågår ännu. Den djupa snön försvårar vårt arbete men vi gör vårt yttersta för att hitta läckan.

Vi ber er fortfarande om att hushålla med dricksvattnet. Vid eventuell tryckförändring i vattenkranen eller missfärgat vatten vänligen kontakta kundservice på 0280-185 80"; skriver Vamas.

Dessutom finns vatten att hämta, vid behov. Vattnet finns vid Tällbyns reningsverk på Ridhusvägen 6 i Malung. Ta med egen behållare, hälsar Vamas.

Uppdatering 20.30: Vamas meddelade att man fortfarande sökte efter läckan. "Som tidigare har nämnts är det den djupa snön som ställer till det för oss i letandet. Men vi fortsätter att kämpa på och gör vårt yttersta för att hitta läckan", meddelar Vamas. Uppmaningen om att hushålla med dricksvattnet kvarstår.

Uppdatering 22.43: Vamas meddelade att läckan hade lokaliserats och visade sig vara vid Malunghems hyreshus i Haga. Boende i hyreshuset kommer att vara utan vatten tills dess att läckan har lagats – vilket beräknas vara under lördagen.

"Fram tills dess kan boende hämta vatten i tankar som placeras i anslutning till hyreshuset", skriver Vamas på sin hemsida.

Vamas skriver också att övriga boende i området som drabbats av läckan tillfälligt kan få missfärgat vatten och luft i kranen. För att få bort det uppmanas boende att låta kranen stå på tills vattnet återfått sin normala färg.

APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem vår app för IPhone och Android här

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips

Mer läsning

Annons