Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stor handelssatsning vid flygplatsen i Sälen stoppas

Det blir inget köpcentrum och handelsområde vid den nya flygplatsen i Sälen, i alla fall inte tills flygplatsen öppnar. Enligt SVT Dalarna har den planerade storsatsningen lagts på is.

Annons

Mer läsning om flygplatsen i Sälen för Pluskunder:

Då kan första turisterna landa på Sälens flygplats

Första spadtaget för flygplatsen i Sälen - två år till take off

Här är miljardsatsningen i Sälenfjällen - krona för krona

Bli Pluskund för bara en krona här

Planen var att ett stort köpcentrum och handelsområde skulle byggas vid den nya flygplatsen i Sälen. Coop gick som första butikskedja ut med att man skulle etablera sig vid flygplatsen, med ambitionen att bygga en 5 000 kvadratmeter stor matbutik som skulle öppna upp möjligheten för gränshandel i området.

Men enligt SVT Dalarna så är avtalet med Coop nu uppsagt, och det blir inget köpcentrum eller handelsområde på platsen innan flygplatsen öppnar.

– Det är en liten besvikelse. Man har ju varit inställd på det här. Men det är väl sånt som händer, säger Anders Stake, vd på Coop Mitt, till SVT Dalarna.

Bilden är ett montage. Foto: Arkivbild

Enligt flygplatsbolaget har byggplanerna för köpcentret skrotats. Även flera andra byggnader vid flygplatsen blir mindre, bland annat kommer den stora terminalbyggnaden nu bli på ett plan i stället för två. Men man hoppas ändå att det blir ett köpcentrum vid flygplatsen i framtiden.

– Vi har hittat ett sätt att optimera ytan till bara ett plan med både gate security och taxfree och sånt. Det var också från början meningen att terminalbyggnaden och köpcentret skulle byggas i ett och samma hus, säger Brett Weihart, vd för Scandinavian Mountains Airport AB, till SVT Dalarna.

Läs också: Saab levererar digitala flygledartorn till flygplatsen i Sälen

Enligt SVT Dalarna var de flesta nya jobben vid flygplatsen tänkta inom just handeln, och det är nu oklart vad som händer med de uppemot 500 nya jobb som utlovats vid den nya flygplatsen.

Flygplatsen i Sälen ska tas i drift under vintersäsongen 2019/2020.

APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem vår app för IPhone och Android här

Mer läsning

Annons