Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stockholmsbröder döms för krogbråk – dödshotade ordningsvakt genom att hota med "hela ligan"

Två bröder från Stockholmsområdet har dömts för brott begångna i Sälen. De döms till villkorlig dom och 24 000 kronor i dagsböter respektive 6 300 kronor i dagsböter.
De båda hotade en ordningsvakt till livet. Den yngre brodern misshandlade en person och den äldre brodern hotade två poliser.
Bröderna förnekar brott.

Annons

Mer läsning för dig som är prenumerant eller Pluskund:

Nu öppnar backarna i Sälen – kolla in när din skidanläggning drar igång för säsongen

Här hittar du billigast liftkort - vi har hela dalalistan

Risk för motorstopp i kylan – här är de viktiga sakerna du ska ha i bilen på vintern

SÅ KÖPER DU PLUS

De båda bröderna är i 25-årsåldern och bosatt i Stockholmsområdet. Den 3 januari i år befann sig bröderna i Sälen och besökte då en restaurang. När den ene brodern blev utslängd uppstod tumult.

En man som jobbar som ordningsvakt, men som för dagen var ledig, gick emellan och fick ett slag i ansiktet av den yngre av bröderna, som även hotade en ordningsvakt genom att fråga var hon bodde och sedan säga något i stil med att "du ska inte röra mig, jag kommer att söka upp dig efteråt och komma med ett gäng".

Två bröder från Stockholm har dömts till villkorlig dom och dagsböter, respektive dagsböter, för brott begångna i Sälen i januari i år.Foto: Tor Johnsson/TT

Den äldre av bröderna hotade samma ordningsvakt till livet genom att säga något i stil med att "jag ska döda dig, jag ska ta hit hela ligan" samt skrikit skällsord och könsord mot vakten.

Även en annan ordningsvakt har vittnat om att bröderna var väldigt aggressiva och att de även hotade henne samt var otrevliga mot personalen på restaurangen.

När bröderna hade placerats i en polisbil hotade den äldre brodern de båda poliserna genom att börja prata om att han hade skjutit med olika vapen samt att han säkert sköt bättre än var poliserna gjorde, vilket poliserna tolkade som ett dödshot.

De båda bröderna har förnekat samtliga brott som de misstänktes för. De har uppgett att de var salongsberusade och att den ene brodern ifrågasatte att hans bror skulle avvisas från restaurangen. En av dem har hävdat att han blev irriterad efter att ha avvisats kort tid efter att ha betalat inträde. En anställd på restaurangen har dock berättat om att det inte togs något inträde denna kväll.

Ingen av bröderna minns att de ska ha uttalat något hot, däremot kan de ha sagt något för att visa sitt missnöje. Den äldre av bröderna har berättat att han svamlade något om vapen i bilen, men att han inte menade något med det.

Mora tingsrätt anser att det står klart att männen uppträdde hotfullt på restaurangen och därför avvisades samt att det sedan uppstod tumult och att hotelser uttalades,

Mora tingsrätt dömer den yngre av bröderna för misshandel och hot mot tjänsteman. Han döms till villkorlig dom samt till att betala 120 dagsböter à 200 kronor, sammanlagt 24 000 kronor. Dessutom ska han betala 800 kronor till Brottsofferfonden.

Tingsrätten dömer den äldre av bröderna för två fall av hot mot tjänsteman. Han döms till att betala 70 dagsböter à 90 kronor, sammanlagt 6 300 kronor. Även han ska betala 800 kronor till Brottsofferfonden.

APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem vår app för iPhone och Android här

Mer läsning

Annons