Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stipendier till framgångsrika motorungdomar i Västerdalarna

I lördags var det utdelning av stipendier ur Allan Levin och Fredrik Hallessons Minnesfond, detta skedde i samband med det stora vinterrallyt LBC-Ruschen i Lima.

Annons

De tre stipendiaterna, Jonas Jonsson, Ida Rickardsson och Alexander Nilsson, med flera representanter ur styrelsen för minnesfonden, Sandra Lövsta, Ann-Marie Levin och Ewa Andersson.

Varje år sedan 16 år tillbaka har minnesfonden efter Allan Levin och Fredrik Hallesson delat ut stipendier till ungdomar som är verksamma och aktiva inom Lima MS och Malungs MK.

Allan Levin och Fredrik Hallensson var båda aktiva inom motorsporten och de omkom tragiskt i en olycka när de var på en tävling i Värmland 1996. Efter det bildades minnesfonden och varje år är det människor som på olika sätt bidrar med pengar till fonden.

Årets stipendiater fick 5000 kronor vardera och hur mycket det ska vara fastställs varje år av styrelsen för minnesfonden.

De olika kandidaterna till stipendierna nomineras en från vardera klubb och ett av kriterierna är att de ska vara under 18 år och intresserade av motorsport.

– Eftersom Lima MS inte kunde bestämma sig för bara en kandidat så beslutade vi att det skulle delas ut två stipendier detta år, berättar Ann-Mari Levin, ordföande i minnesfonden.

De två från Lima MS är Ida Rikardsson, med motivering: "Har varit medoch jobbat i klubben i många år, Ida är också en duktig folkraceåkare". Den är Alexander Nilsson, med motiveringen: ""En duktig folkraceåkare som kommer att ta många segrar i framtiden".

Stipendiaten från Malungs MK är Jonas Jonsson, med motiveringen: "En av Sveriges mest framgångsrika folkracejuniorer under 2016. Trevlig och hjälpsam, en bra förebild".

De tre fick sina stipendier i samband med att Lima MS körde sin rallytävling i helgen. Förutom checken på 5000 kronor vardera fick de även diplom och blommor i samband med uppvaktningen.

– Med dessa har vi genom åren delat ut 33 stipendier till motorungdomar och jag är säker på att de pengarna har gjort nytta för dessa ungdomars satsning på motorsport, poängterar Ann-Marie Levin.

Mer läsning

Annons