Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Statligt servicekontor öppnar i Dalarna nästa år – nya jobb att vänta

Försäkringskassan, Pensionsmyndigheten och Skatteverket – från och med nästa sommar kommer de alla att finnas samlade på ett nytt servicekontor i Malung-Sälen.

Annons

På onsdagen meddelade regeringen att den statliga närvaron runt om i Sverige ska öka, detta bland annat genom att tio nya servicekontor ska öppnas i landet – varav ett i Malung-Sälen.

På kontoren, som ska slå upp portarna senast den 30 juni 2018, kommer Försäkringskassan, Pensionsmyndigheten och Skatteverket att ge en samlad service.

Hans Unander (S) kommunalråd i Malung-Sälens kommun. gläds åt beskedet.

- Jag är mycket glad över det här beslutet. Äntligen en regering som vill att det ska finnas statlig närvaro även runt om i landet. Det har varit neddragningar sedan 1990-talet, men med dagens beslut ser vi förhoppningsvis ett glädjande trendbrott, säger Hans Unander, kommunalråd i Malung-Sälens kommun, i ett pressmeddelande.

Foto Christine Olsson / SCANPIX

Regeringen skriver i ett pressmeddelande att tanken bakom satsningen är människor ska kunna leva, arbeta och driva företag oavsett var man bor i landet.

- Vår förhoppning är att servicekontoret placeras centralt i Malung. Enligt uppgifter handlar det till en början om två till tre nya jobb, säger Hans Unander.

APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem vår app för IPhone och Android här

Mer läsning

Annons