Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skotertjuv hittades liggande i diket med sin ena sko i handen – nu döms han

Efter att skotern hade kört omkull i Sälen sprang två personer därifrån. Två vittnen hittade sedan den ene mannen liggande i ett dike, med ena skon i handen.
Nu döms mannen, mot sitt nekande, för att ha stulit skotern i fråga.

Annons

En man från södra Sverige har dömts till villkorlig dom och dagsböter efter att ha stulit och kört en snöskoter i Sälen.

Mer läsning för dig som är prenumerant eller Pluskund:

De mest jagade skotermärkena i Dalarna – här finns tusenlapparna du kan tjäna

Mahmut ska bli pappa- Migrationsverkets handläggningstider sätter käppar i hjulet för den nya familjen

Lista: Spara pengar till semestern – här är 11 onödiga saker du slösar pengar på

SÅ KÖPER DU PLUS

Den nu dömde mannen är i 25-årsåldern och bosatt i södra Sverige. Den 13 december 2016 befann sig mannen i Lindvallen i Sälen, Malung-Sälens kommun där han stal och körde en snöskoter.

Två vittnen som satt i en pistmaskin har berättat att de såg en skoter komma åkande, trots att det var vid midnatt och ingen fick vara i backarna så dags. De båda såg hur skotern körde omkull och att två personer sedan sprang från platsen.

Den ene personen försvann men vittnena hittade den andre personen liggande i ett dike, med spräckta byxor och ena skon i handen. Ett tredje vittne, som kom till platsen efter händelsen har berättat att mannen sade "vilken dum grej".

Mannen själv har förnekar brott och uppgett att han inte minns så mycket om händelsen eftersom han var väldigt berusad. Han vet att han var på väg till en restaurang och sedan trillade ner i ett dike när han skulle gömma sig, eftersom han visste att han inte fick vara i backen så dags. Han minns inte om han hade båda skorna på sig. Enligt mannen har han inte tagit eller kört någon skoter.

Mora tingsrätt anser att utredningen visar att mannen satt på skotern, som hade stulits från en plats i närheten, och att han därmed ska dömas för brottet.

Mora tingsrätt dömer mannen för tillgrepp av fortskaffningsmedel. Han döms till villkorlig dom samt till att betala 40 dagsböter à 50 kronor, sammanlagt 2 000 kronor. Han ska även betala 800 kronor till Brottsofferfonden.

APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem vår app för IPhone och Android här

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips

Mer läsning

Annons