Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skadegörelse på Byråsen

Den senaste veckan har Malungs OK Skogsmårdarnas anläggning på Byråsen vid ett flertal till fällen utsatts för skadegörelse.
Vid en slogbod med en timrad eldstad har man bland annat eldat upp sittbänkar.

Annons

Rune Ivarsson menar att det känns väldigt tråkigt att man tvingas riva eldstaden på Byråsen.

- Nu har vi tvingats att ta bort eldstaden och det känns väldigt tråkigt, säger Rune Ivarsson.

För fem år sedan rustade orienteringsklubbens medlemmar upp klubbstuga på Byråsen med ett antal bäddar för möjlighet till övernattning. Samtidigt byggde man upp en aktivitetsplan där man kan utöva 5-kamper med mera för sällskap som besöker Byråsen.

- På denna plats satte vi även upp en slogbod och en timrad eldstad. Denna slogbod har varit mycket välbesökt och folk har varit överväldigade över platsen och utsikten, säger Rune Ivarsson.

Våldsam eldning i eldstaden har inträffat åtskilliga gånger. Men efter att någon eller några under förra helgen försökt att elda upp två sittbänkar och lagt torra kvistar på bänkarna beslutade man att ta bort eldstaden. Risken för att elden skulle har spridit sig vidare i skog och mark har varit uppenbar.

Vid ett flertal tillfällen har man eldat upp bänkar.

- När vi kom upp förra sönadgen brann det för fullt och hade vi kommit en timme senare som planerat hade förmodligen även slogboden stått i lågor, säger Rune Ivarsson.

Han berättar att klubbens medlemmar gått vakt och suttit vid slogboden på kvällstid.

- Det känns verkligen ledsamt att inte besökarna längre kan sitta här och grilla, konstaterar han.

Mer läsning

Annons