Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

S-politiker kräver bättre tillgänglighet på återvinningsstationerna

Från den 1 januari har det kommunala bolaget Vatten & Avfall i Malung-Sälen AB (Vamas) beslutat om nya öppettider vid återvinningscentralerna i Malung-Sälen.
Nu kräver tre tunga S-ledamöter i kommunfullmäktige att beslutet rivs upp och ändras.
Man menar bland annat att de nya öppettiderna inte tillgodoser företags och enskildas behov.

Annons

– Vi har i kommunen haft en diskussion om ett nytt avgiftssystem runt avfall och fastigheter. En ny taxa trädde i kraft under innevarande år och den nya taxehöjningen torde rimligen ge utrymme för ökade öppettider på återvinningscentralerna, menar Carina Albertsson, Åsa Hedlöf och Hans Unander.

Man noterar att det kommunala bolaget förklarat att de nya öppettiderna är baserade på kundundersökningar och syftar till att förbättra tillgängligheten de nya öppettiderna .

S-politikerna Carina Albertsson, Åsa Hedlöf och Hans Unander anser att de nya öppettiderna vid återvinningscentralerna innebär en försämring för både privatperoner och företag.

- Vi delar inte Vamas åsikt om att de förändrade öppettiderna leder till förbättrad tillgänglighet, snarare tvärtom. Gällande återvinningscentralen i Malung så bygger de nya tiderna på att man fördelat om en del dagtider till att under viss tid av året ha öppet varannan helg samt att det blivit ytterligare en ”kvällsöppning” i veckan, konstaterar man.

Det man menar har försvunnit helt i det nya förslaget är att ha tillgång till återvinningscentralen på morgontid.

- . De nya öppettiderna innebär en försämring både för företag och privatpersoner. Företag kan inte längre börja eller avsluta dagen med att besöka återvinningscentralerna, utan blir hänvisad till tid mitt på dagen då de förmodligen befinner sig ute på jobb, säger Carina Albertsson, Åsa Hedlöf och Hans Unander.

Man menar dessutom att kommunen bör nypa Vamas i örat om de inte ändrar de nya öppettiderna.

- De nya öppettiderna innebär inte att majoriteten av befolkningens behov blir tillgodosedda och bör således ändras. Om detta inte kan lösas genom diskussion i bolagsstyrelsen så bör kommunen reglera detta i ägardirektiven till bolaget.

�؝�֭)

Mer läsning

Annons