Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ny lekplats i Malung invigd – notan gick på två miljoner

Invigningen av den nya lekplatsen som kostade två miljoner har nu ägt rum. Än har ingen gunga kommit på plats, men det ska åtgärdas inom kort, enligt Therese Eriksson, projektledare för lekplatsen.

Annons

En ny lekplats har invigts mitt i Malung, i Grönlandsparken. Det skedde den 29 september.

– Det är en unik lekplats byggt utifrån lokala teman och kring fäbodar, skriver Ivar Inkapööl på Lekplatsbolaget i ett mail.

Här är två bilder tagna från insidan av lekplatsen.

Projektet satt igång och sysselsatt Mosjöns hantverkare under ledning av Rune Matson, vilka, enligt Ivar Inkapööl, förverkligat visioner till fysisk gestalt.

– De har timrat och byggt de mest genuinaste timmerhus som kanske någonsin stått på en lekplats. Dom har löst problem, fyllt i med sin kunskap om platsen, historien och traditionerna, dom har bubblat av kreativitet och handlingskraft, skriver Ivar Inkapööl.

Lekplatsen sedd från ingången.

Therese Eriksson på har varit projektledare för den nya lekplatsen i Malung.

– De fäbodinspirerade skapelserna var en idé som vi hade, jag och Nadja Lind. Hela projektet har varit roligt. Det har funnits en kreativitet och vilja att skapa och att göra något som blev bra. Det har varit lösningsinriktad stämning hela tiden, säger Therese Eriksson.

Lekplatsbolaget upphandlades av Malung-Sälens kommun för att ta hand om skulptering av vissa föremål. Dessutom var de delaktiga i gräsmattan som lades i lekplatsen och hjälpte kommunen med rådgivning kring säkerhetsföreskrifter när det gäller lekparker.

– Lekplatsbolaget har fått ungefär en miljon av den totala budgeten på två miljoner som kommunen har investerat i lekplatsen, berättar Therese Eriksson.

Kommunen har gjort markarbeten, byggt husen och dansbanan. Responsen från invånarna är god hittills.

– De som har varit där tycker att det har varit roligt. Men det som saknas är en gunga men det ska dit så fort som möjligt, säger Therese Eriksson.

Kommunen har en budget på två miljoner och kommer att hamna ungefär där.

Mer läsning

Annons