Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu har Sofia Mabergs från Malung ställt in siktet mot OS

Idrottskarriären pekar spikrakt uppåt för Sofia Mabergs från Malung.
För någon vecka sedan var hon en av de tongivande i lag Hasselborg som tog hem ett svenskt silver i Curling-EM i skotska Glasgow.
Nu är siktet i första hand inställt på VM i Kina och OS i Sydkorea 2018.

Annons

Sofia Mabergs från Malung var en av de tongivande som tog hem ett svenskt EM-silver i Glasgow.

Sofia Mabergs curlingkarriär började i tidig ålder hemma i Malung. Där var och är hela hennes familj minst sagt var engagerade i curlingklubben.

- Jag började med curling när jag var runt sju år och efter nian började på curlinggymnasiet i Härnösand 2009, berättar Sofia Mabergs.

Där har hennes idrottskarriär fått ett rejält lyft. Nu är hon med i landslaget och till vardags spelar hon i Lag Hasselborg från Sundbyberg som tog en silvermedlaj i Glasgow.

- Vi har haft en bra säsong med stora framgångar på bland annat touren (World Curling Tour). Just nu är vi i Kanada och spelar en grand slam där de 15 bästa på touren är med, säger Sofia Mabergs.

En framtidsdröm är att kunna spela curling på heltid. I dagsläget finns det bara ett fåtal inom curlingsporten som har den förmånen.

Nu siktar den unga landslagstjejen från Malung på att bli uttagen till OS i Sydkorea.

- Själv jobbar jag som tränare på curlinggymnasiet när vi inte är ute och spelar. Även de andra i laget har sina jobb, tillägger Sofia Mabergs.

Att curlingen tagit mer och mer av hennes tid kan man snart förstå. Under den här hösten har hon till exempel varit på resande fot mest hela tiden.

- Jag tror jag varit hemma i tio dagar under hela hösten, konstaterar hon.

Till julen räknar hon ändå med att få tid att åka hem till Malung och familjen.

Det mesta talar för att hon finns med när VM avgörs i Kina. Hon kommer även att satsa stenhårt för att bli en av de svenska deltagarna under vinter-OS i Sydkorea.

- Curling är mitt liv just nu och att få delta i ett OS är en dröm som jag gärna vill att ska uppfyllas, säger Sofia Mabergs.

Mer läsning

Annons