Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu åtalas en man för smitningsolyckan där en cyklist dog

En man åtalas nu vid Mora tingsrätt för att i april ha kört på en cyklist mellan Malung och Yttermalung och smitit från platsen. Cyklisten avled senare av sina skador.

Annons

Det var på kvällen den 9 april i år som en skadad man i 70-årsåldern och en cykel hittades på E16/väg 66 vid Lugnet mellan Malung och Yttermalung. Mannens liv gick inte att rädda, utan han avled av sina skador.

Se reprisen av vår livesändning från olycksplatsen:

Bilisten som hade kört på mannen hade lämnat platsen utan att ge sig tillkänna. Dagen efter hämtades föraren av bilen som setts på platsen in till förhör, men misstänktes först inte för något brott. Några veckor senare delgavs han misstanke om vållande till annans död.

Foto: Montage/TT

Nu har mannen, som är i 50-årsåldern, åtalats för vårdslöshet i trafik, vållande till annans död och obehörigt avvikande från olycksplats, då han ska ha kört på cyklisten med en lastbil.

Enligt åtalet ska mannen inte ha uppmärksammat cyklisten, trots att han färdades på en upplyst väg som hade god sikt och torr vägbana. Trots att han lade märke till att han körde på cyklisten ska han sedan ha lämnat platsen utan att göra det som krävs vid en olycka.

Den åtalade mannen vidgår händelseförloppet men förnekar brott. Som bevisning i fallet finns bland annat flera vittnen och också en teknisk undersökning av fordonet, som hade skador från kollisionen.

APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem vår app för IPhone och Android här

Mer läsning