Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Motion från centern i Malung där kommunens ekonomi ska vara huvudfrågan under kommande år

Pär Kindlund, gruppledare för centerpartiet i Malung, har lämnat in en motion där de vill att huvudinriktningen för politikerna de kommande åren ska vara att få ordning på Malung-Sälens kommuns ekonomi.

Annons

I sin motion lyfter Pär Kindlund att kommunen har under många år haft för stor verksamhet i förhållande till folkmängden och därmed har den kommunala ekonomin urholkats.

Han påpekar vidare i motionen att kommuner som ligger i närjheten av Malung och kommuner med liknande struktur har gått genomgå stålbad för att få ordning på ekonomin. Men budskapet i Malung har alltid varit att det behövs inte.

Han menar att kommunen har hållit ekonomin flytande med hjälp av statliga pengar, tomtförsäljningar, några besparingar har aldrig varit aktuella.

De planer som presenterats kommer inte på långa vägar att räcka enligt Pär Kindlund, han vill se mer drastiska åtgärder.

Han vill att alla visioner stoppas och att alla planer på nybyggnation stoppas, dessutom ska alla verksamheter ses över. Han vill att kommunen ska besluta om vilka verksamheter de vill han kvar och som medborgarna behöver. De som blir kvar ska bedrivas på ett lämpligt sätt, med hänsyn till storleken på befolkningsmängden.

Huvudinriktningen de kommande åren ska vara att få ordning på kommunens ekonomi.

Den här motionen får ledamöterna i Malung-Sälens kommun ta ställning till första gången under kommunfullmäktige på måndagen.

Mer läsning

Annons