Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Malung-Sälens present till guld-Stina – hyllningskonsert med idolen: "Blir fantastiskt"

Firande för alla OS-hjältarna i Malung på lördagen som direktsänds på Mittmedias sajter med start 12.55 – då bjuder Malung-Sälens kommun på spelning med Stina Nilssons favoritartist.
– Intresset är stort, säger kommunikationsstrategen på Malung-Sälens kommun, Anders Löwenberg.

Annons

Malung-Sälen-tjejerna är världsstjärnor inom respektive sport och representerade alla Sverige i OS i sydkoreanska Pyeongchang i februari.

I morgon, 13.00, firas Stina Nilsson (Ett OS-guld, två OS-silver, och två OS-brons på längdskidor), Sofia Maberg (Ett OS-guld och ett VM-silver i curling), Jennie-Lee Burmansson (Sveriges yngste OS-deltagare någonsin (I slopestyle) och trea på X-games) och Elin Lundberg (OS-deltagare i ishockey) på Orrskogen i Malung. Ett event som även sänds direkt på dt.se med start 12.55.

– Intresset är stort. Vädret ser ut att bli helt strålande och det vi hör från olika håll och kanter är att det kommer att bil mycket folk. Det kommer bussar från Sälen så det kommer folk från hela kommunen. Det blir fantastiskt, säger Anders Löwenberg.

LÄS MER: DOKUMENT: Så blev "skidsportens Greta Garbo" världens bästa Super-Stina

Stina Nilsson jublar efter sitt OS-guld i sprint.

Men, det har inte varit lätt att få ihop kvartetten.

– Efter OS fortsatte skidsäsongen för Stina Nilsson. Sofia Mabergs åkte i två omgångar till Kanada och vann ett VM-silver. Jennie Lee har varit i Österrike, ja ... Så där har det hållit på.

Sofia Mabergs, längst till vänster, firar OS-guldet i curling tillsammans med lagkamraterna i Team  Hasselborg.

LÄS MER: Skulle satsa på hockey – nu har Sofia Mabergs sopat sig till världstoppen i curling

Efter mycket pusslande hittades dock ett datum.

– Just datumet har varit den stora knäckfrågan, att hitta ett datum där alla kunde. Vi hade en tanke att kunna göra något alldeles efter OS, men ingen av deltagarna var i Malung då.

Jennie-Lee Burmansson i OS.

Men, på lördagen fylls Orrskogen med både musik och hyllningar – bland annat har Malungs kommun valt att bjuda in Thomas Stenström – mannen bakom superhiten från 2014 – "Slå mig hårt i ansiktet" – med över 32 miljoner spelningar på Spotify.

– Det är faktiskt är en av Stina Nilssons favoriter. Det är en av anledningarna till att vi faktiskt frågade honom om han ville komma.

Thomas Stenström.

Även Johan Eriksson och Carina Malmén kommer att framträda och landshövding Ylva Thörn kommer att uppvakta idrottarna.– Det här är en hyllning till våra fyra OS-deltagare. Kommunen vill uppmärksamma de här tjejerna som är helt fantastiska ambassadörer för oss.

Elin Lundberg, till vänster, fanns med i det svenska damlaget i ishockey i OS.

LÄS MER: La skidorna på hyllan – nu kan SVT bli Haags och Jönssons nästa steg: "Det vore ju konstigt annars"

Mer läsning

Annons