Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Krogbesökare sparkade kvinnor på rumpan – döms för ofredande och ringa misshandel

En man har dömts till dagsböter för tre brott begångna på en nattklubb i Sälen.
Han sparkade två kvinnor på rumpan och drog en av dem i håret.
Nu döms han för ringa misshandel samt två fall av ofredande. Mannen förnekar brott.

Annons

Mer läsning för dig som är prenumerant eller Pluskund:

Allt fler dalabilar underkänns – Lista: Här är de 49 vanligaste felen vid besiktningen

Många rattsurfar – trots vetskap om att det är en trafikfara: "Det kan tyckas paradoxalt"

Dina gamla vinylskivor kan vara värda tusenlappar – här är 16 skivor du vill hitta i förrådet

SÅ KÖPER DU PLUS

Den dömde mannen är i 25-årsåldern och bosatt i ett grannland.

Den 15 januari i år befann sig mannen på en nattklubb i Sälen. Två kvinnor som också besökte nattklubben har berättat att mannen sparkade dem båda på rumpan. Dessutom drog han den ena kvinnan i håret.

Därför åtalades mannen misstänkt för två fall av misshandel samt ett fall av ofredande.

Mannen själv har förnekat brott. Han har berättat att han dansade med några kvinnor och att en av dem sedan gav honom en spark på smalbenet. Han gav då henne en lätt spark på låret. Mannen har även uppgett att han inte har utdelat någon mer spark och att han inte heller har dragit någon i håret.

Mora tingsrätt har dömt en man till dagsböter för tre brott begångna på en nattklubb i Sälen. Mannen sparkade två kvinnor på rumpan och drog en av dem i håret.

Två vittnen, som var i sällskap med de båda kvinnorna, har berättat om vad de såg av händelserna. Det ena vittnet har berättat att hon såg att mannen sparkade den ena kvinnan på rumpan så att kvinnan flög mot vittnet. Det andra vittnet har berättat att hon såg hur mannen drog den andra kvinnan i håret.

Mora tingsrätt anser att berättelserna visar att det är styrkt att mannen drog den ena kvinnan i håret samt sparkade henne och den andra kvinnan på rumpan.

Då den ena kvinnan har uppgett att sparken gjorde ont och den andra uppgett att sparken inte gjorde ont så anser tingsrätten att mannen inte ska dömas för misshandel. I stället anser tingsrätten att den ena sparken ska bedömas som ringa misshandel och den andra, som inte gjorde ont, som ofredande.

Mora tingsrätt dömer därför mannen för två fall av ofredande och ett fall av ringa misshandel. Han döms till att betala 90 dagsböter à 90 kronor, sammanlagt 8 100 kronor. Dessutom ska han betala 800 kronor till Brottsofferfonden.

APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem vår app för iPhone och Android här

Mer läsning

Annons