Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Konsert i Elvis anda i Malungs kyrka

På söndag den sista april bjuder kyrkan i Malung in till konsert under namnet The Gospel Side of Elvis Grand Edition.
En konsert där tre grupper samverkar och skapar en konsert som musikaliskt och i budskap ska gå i Elvis Presleys anda.

Annons

Konserten består av flera olika grupper som samverkar i ett framförande. De består av musiker och körsångare från Ansgarskyrkan i Linköping och dels handlar det om två av kyrkans körer, dels Ansgarskören och dels Gottfrdskören.

Men med vid konserten är även The Lintown Gospel Singers. I den gruppen ingår det en rad musiker och bland anant Lars Häggberg är väl känd för folket i Malung, eftersom han tidigare jobbat i Malung, som präst och kyrkoherde.

De olika grupperna har ingen ambition att sjunga och spela som Elvis, men de kommer att framföra många av de sånger som gjorde honom välkänd. Det som kommer att höras är bland annat Amazing Grace, Lead me guide me, och Peace in the Valley, för att nämna några.

Elvis Presley gjorde sig känd som en artist som skänkte stora summor pengar till välgörande ändamål och trots att det är 40 år sedan han gick bort, skänks det pengar till välgörande ändamål från hans musik. Allt enligt hans vilja, till sjukhus, barnhem och annan hjälpverksamhet.

Samma anda är det som gäller vid den nu aktuella konserten, det är inget inträde till konserten i Malungs kyrka på söndag, däremot kommer det att samlas in pengar till välgörande ändamål.

Det hela rullar igång klockan 14.00 på söndag och från församlingen både tror de och hoppas att det blir mycket folk.

Mer läsning

Annons