Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inga Åhnebrink, Malung

Inga Åhnebrink har lämnat oss efter en tids sjukdom. Inga var distriktsordförande för Dalarnas Centerkvinnor under många år.

Annons

Hon har, för oss, varit en förebild, glad, humoristisk och optimistisk i alla lägen. Tyvärr kan vi inte delta i avskedsstunden för Inga.

 Inga vigde största delen av sitt liv till att arbeta för Centerkvinnorna. Hon var distriktsordförande under 1970- och början av 1980-talet. Hon engagerade sig mycket för jämlikhet och jämställdhet mellan kvinnor och män. Hon var rak, positiv och tvekade aldrig för att ta tag i problem och svåra politiska frågor. Inga var rustik och rättfram, och så stor som människa.

 Vi träffades i Centerrörelsen, närmare bestämt i Dalarnas Centerkvinnor. Vi arbetade tillsammans med utveckling av politiken, olika insamlingsprojekt, en Skördekalender och olika aktiviteter. Inga ställde alltid upp och ofta tillsammans med sin man Nils.

 Kärleken till och omsorgen för sin familj var stor. Inga var den person som gärna gjorde vardagen till en fest. Av den minsta anledning kunde hon se möjligheter att njuta tillsammans med familjen och goda vänner.

 Vi minns otaliga resor med buss där Inga ofta var medelpunkten med sina otroliga historier. Vi minns resor till Sollefteå, Umeå och Uddevalla för att ta några exempel. Vi sjöng i bussen, fikade och detta blandades med historier av olika karaktär.

Inga tappade aldrig sin humor och sin omtanke om sina vänner. Inte ens i det sista. Vår tacksamhet är stor för att vi fick lära känna henne och vi kommer alltid att minnas diskussioner om livet, politiken och inte minst ”hönsatuppen” i Dala-Järna, som förgyllde dagen för oss, alla hennes vänner.

Vi har dig Inga i våra hjärtan och Ditt minne lever vidare. Tack för fin vänskap.

Siv Ramsell Westberg, Anna-Lena Winge och Berith Johansson                                                  

Mer läsning

Annons