Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fyra män åtalas för stölder i Sverige och Norge - glasögon och kläder har de inriktat sig på

De fyra männen, som inte är hemmahörande i Sverige har åtalats för åtta olika stölder i Sverige och Norge. Vid de två stölderna i Norge har de tillgripit glasögon. Bytet vid stölderna i Sverige handlar om glasögon och kläder.
De sitter sedan en månad tillbaka häktade för de brott de misstänks för.

Annons

De fyra männen har varit ute på ett slags stöldturné i Sverige och Norge. I början av oktober var de in till en optiker i Kongsvinger och stal två par glasögon till ett värde av 3600 kronor.

Dagen efter finns de i Elverum och där stjäl de tolv par glasögon till ett värde på 23940 norska kronor. Detta sker hos en lokal optiker. Alternativ till detta åtal är två fall av häleri, för när de grips den 10 oktober i Malung-Sälens kommun, har de glasögonen i sin stuga och anses veta att det kommit från en stöld. Det finns vittnen till stölderna i dessa fall.

Den 9 oktober är männen i Transtrand och där stjäl de kläder till ett värde på 28499 kronor från Stadium Outlet. Även i detta fall finns det ett alternativt åtal om häleri. Godset hade männen i sin besittning när de greps.

Dagen innan hade de varit in i en Intersportbutik i Sälen och stulit kläder för sammanlagt 10796 kronor. Även här finns alternativet om häleri med i bilden.

I samma veva som detta skedde, har de tjuvtankat på en mack vid Hemfjällsvägen i Sälen, för sammanlagt 666 kronor.

Någon gång under perioden 1 september och fram till den 10 oktober har männen stulit kläder för 67658 kronor från XXL Charlottenberg i Eda kommun i Värmland. Även här finns alternativet om häleri, eftersom godset anträffades i en den stuga männen disponerade i Malung-Sälens kommun.

Samma sak är det med en stöld som skett perioden 4 oktober, till och med 6 oktober , från Synsam i Malung. Där har glasögon stulits till ett värde på 49736 kronor.

Männen nekar till alla brott som de nu åtalas för. Det finns dock en rad vittnen till de olika stölderna som stödjer åtalet. Dessutom har det mesta av stöldgodset anträffats i en stuga som männen använt sig av. Där påträffades dessutom en rad olika registreringsskyltar och syftet har varit att dölja vad de höll på med. Det finns även en lapp som översatts till svenska där det framgår att de planerat stölderna och hade för avsikt att sälja godset vidare.

Rättegången som ska hållas i Mora Tingsrätt beräknas ta en och halv dag.

Mer läsning

Annons